Gravidvecka 22

Veckans magmått är 95 cm
✼ Barnet: Barnet är nu ca 26 cm mellan huvud och fot och väger ca 370 gram i början av veckan och cirka 450 gram vid veckans slut. Barnet växlar mellan att vara vaken och sova och har redan en egen dygnsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest aktivt medan det vaggas till sömns när du håller igång. Den del av hjärnan hos barnet som tillverkar hjärnceller utvecklas mycket under den här tiden.
 
✼ Mamma: Gravidhormonerna kan få ditt tandkött att svullna och det är väldigt viktigt att man sköter sin tandhygien noga. Även fräknar och födelsemärken kan påverkas så man bör undvika stark sol. Sexlusten är högst individuell från person till person och graviditet till graviditet - men endel kvinnor kan uppleva att den förstärks under graviditetens andra halva. Kanske är det snarare din partner som håller tillbaka av rädsla för att göra illa eller störa barnet. Ett tips är att lyssna på gravidpodden som har ett helt avsnitt som handlar om sex och samliv under graviditeten.
 
✼ Mina tankar: Även denna vecka har flygit förbi i en rasande fart. Jag har jobbat några dagar så därav att tiden har sprungit iväg. Nu har vi endast 132 dagar kvar och hela sommaren ligger framför oss. Jag mår fortfarande väldigt bra som tur är, lite ont i benen/höfterna men annars är det jätte bra. Jag har även börjat att mäta magen denna vecka, tyckte det skulle vara skoj att titta tillbaka och jämföra. Denna vecka var magmåttet 95, vi får se hur mycket det vuxit till nästa gång ♡
 
Graviditet nr 2 | |
#1 - - NICOLE:

Vad skönt att du mår så bra :) Och vad kul att mäta omfånget också :) SV: å tack snälla du! <3 förstår att ni längtar :)

#2 - - Days by Johanna:

Har inte varit på ullared sedan vi var där innan Hugo kom till världen, vi har ju lite längre och åka och tyckte Hugo var för liten för åka dit :)

#3 - - NICOLE:

SV: underbart! Alla har ju inte den turen :) Det är ju också roligt att det är såå olika :) . Hoppas lördagskvällen är fin!

#4 - - MALIN:

Såååå kul att följa din resa :) Kram

#5 - - Emelie Andersson:

Åh fina magen! <3

sv: Ja det var väldigt roligt att göra något med kollegorna utanför jobbet :)

Åh vad spännande det låter :)

#6 - - jessy:

Åh, spännande :D

Upp